logo
RNTV Live

Prefectul a mers în control în Sinaia şi Buşteni/ FOTO

sinaia-bun
Mihai Constantinescu

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a mers astăzi în control pe Valea Prahovei. Au fost vizate localităţile Sinaia şi Buşteni, stațiuni montane cu număr mare de turiști, în special în zilele de weekend, existând astfel pericolul răspândirii noului coronavirus.

Prefectul le-a recomandat primarilor din orașele Sinaia și Bușteni o mai mare mobilizare în privința acțiunilor întreprinse în aceste unități-administrativ teritoriale, în vederea conștientizării populației și a limitării răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. De asemenea, le-a solicitat să continue acțiunile de dezinfecție pe domeniul public și să intensifice controalele în vederea monitorizării respectării tuturor măsurilor impuse atât persoanelor fizice, cât și juridice, de legislația în vigoare.

Dintre acestea, reamintim faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spaţiile publice, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

Ținând cont de specificul celor două UAT-uri și a Hotărârilor CJSU nr. 74 (pentru Bușteni) și 78 (pentru Sinaia), prin care au fost adoptate o serie de restricții, ca urmare a creșterii ratei de incidență, facem precizarea că activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, dar care nu vor fi consumate în spaţiile respective (se va recurge la livrare la domiciliu, takeaway)!

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-bmw-a-luat-foc-in-mers-pe-dn1b/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/mai-multe-localitati-din…/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor