logo
RNTV Live

Prea sărăci pentru a cumpăra peşte? Vezi ce spun ploieştenii/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prea sărăci pentru a cumpăra peşte? Vezi ce spun ploieştenii!

Postul Crăciunului îi trimitea pe mulți ploieșteni în anii anteriori la piețe sau supermarket-uri în căutarea peștelui dorit. Oamenii făceau cozi la precupeți în zilele de dezlegare la pește din această perioadă, forfota era prezentă în toate piețele și ulterior în bucătăriile românilor. Acum lucrurile s-au schimbat. Mulți dintre cei care intră în piața de pește fie doar se uită, fie cumpără mult mai puțin. Iar toate acestea sunt din cauză că puterea de cumpărare a scăzut dramatic în România.

Postul Crăciunului este un post cu o durată de 40 de zile. Se ține destul de ușor, pentru că există mai multe zile în care biserica rânduiește dezlegare la pește. 

Astfel, în piața de pește din incinta Halelor Centrale era forfotă în această perioadă, în anii trecuți. Acum, din lipsa banilor, ploieștenii cu greu se îndură să intre și să cumpere pește.

De precizat este și faptul că românii au ajuns la un consum anual de circa 7 kilograme de peşte, cantitatea fiind de peste trei ori mai mică decât media Uniunii Europene, de 22,5 kilograme pe locuitor într-un an.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/programul-manifestarilor…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor