logo
RNTV Live

Prăpăd în Prahova: maşini blocate, copaci rupţi de vânt şi oameni fără curent electric

tiruri-blocate-in-zapada
Mihai Constantinescu

S-a instalat urgia în jumătate din Prahova

Prăpăd în Prahova: maşini blocate, copaci rupţi de vânt şi sute de oameni fără curent electric.

La această oră în mai multe localităţi din judeţul Prahova s-a rămas fără curent electric. Vântul puternicâ a rupt cablurile electrice. 1035 consumatori sunt afectaţi. Este vorba de cei din localităţile: Chitorani, Bușteni, Poiana Țapului, Sinaia, Plopu și Harsa. Sunt 13 puncte de transformare afectate. În teren sunt 12 echipe pentru remedierea acestora.

În judeţul Braşov, pe DN1, între Timişu de Sus şi Predeal, un tir blochează sensul de mers către Ploieşti – Braşov. Din acest motiv, se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers, până în localitatea Azuga . De la ora 3.45, s-a instituit restricția de tonaj de la Nistorești, din cauza tirului care a derapat și blochează traficul pentru camioane. Este așteptată o macara de mare tonaj pentru a repune vehiculul pe carosabil.

La Nistorești, s-a format o coloană de aproximativ 130 de camioane. La Azuga, din cauza tirului blocat la Timiș, au fost oprite camioanele de către polițiști (aproximativ 80 tiruri). Turismele pot circula.

La Azuga, tirurile au fost oprite, s-a format coloană. Pentru că acestea au staţionat în pantă acum nu mai pot pleca de pe loc. Va veni un utilaj să le de-a un impuls, să poată pleca de pe loc. Turismele nu au restricție.

Restricția este doar de la Nistorești și doar pentrut cele peste 7,5 tone.

Pe DN 1, zăpadă era cam de 3 cm şi viscoleşte puternic. La această oră traficul nu este intens.

Drumul spre Cota 1400 este restricționat.

Până în aceste momente mai multe maşini au fost deblocate.  Busteni (2 auto, 2 persoane),Cheia 4 persoane.

La Sinaia s-a intervenit pentru degajarea de pe carosabil a unui copac.

UPDATE

Restricția de tonaj a fost luată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Vom reveni cu amănunte

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor