logo
RNTV Live

Prăpăd în Prahova! Controale pe bandă rulantă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prăpăd în Prahova! Ore întregi de controale.

Prăpăt în Prahova ieri, începând cu ora 18.00. În toate localitățile județului Prahova peste 600 de polițiștii împreună cu jandarmi, polițiști locali, reprezentați ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică a cetățenilor precum și pentru verificarea respectării măsurilor în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2.

Mii de persone verificate

În cadrul activității au fost legitimate 4905 persoane, verificate 2881 autovehicule (dintre acestea 58 fiind mijloace de transport în comun), totodată au fost efectuate verificări la 449 societăți comerciale și au fost aplicate 1114 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 469.000 de lei.
Au fost constatate 4 infracțiuni flagrante , una de furt și trei la regimul rutier.

Un urmărit național căutat pentru executarea unei pedepse privative de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie a fost prins și încarcerat la penitenciar.
Din numărul total de sancțiuni, 565 sancțiuni contravenționale în cuantum de peste 146.000 de lei au fost aplicate pentru viteza neadaptată la condițiile de drum, abateri ale bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere a pietonilor, neacordarea priorității de trecere a vehiculelor și traversarea neregulamentară a pietonilor.
269 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 14.000 de lei pentru nerespectarea Legii 55/2020, iar pentru nerespectarea Legii 61/1991 au fost constatate 188 de abateri , sancționate în cuantum de 59.200 de lei.
De asemenea, polițiștii au confiscat 2520 de țigarete, 40 de litri de alcool, 92 de sticle de băuturi alcoolice și produse alimentare în valoare de 12743 lei.

Sancţiuni

Exemple

 La data de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit un bărbat în vârstă de 41 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism în localitatea Valea Călugărescă, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul respirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumuri publice sub influența alcoolului.
 În comuna Dumbrăvești polițiștii au verificat o societate comercială și au constatat că 4 angajați nu purtau mijloace de protecție individuală, aceștia fiind sancționați contravențional conform prevederilor Legii 55/2020. Totodată a fost informată și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pentru a fi dispuse măsurile legale în consecință.
 Tot ieri, polițiștii au depistat și identificat în municipiul Ploiești un biciclist care se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,23 mg/l în aerul expirat. Persoana în cauză fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 870 lei.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.
Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-un-tanar-de-18-ani-a-fost-talharit-pe-strada/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/reactia-oamenilor-legii-cand-un-tanar-scapa-o-arma-pe-strada-ziua-in-amiaza-mare-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa IJP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor