logo
RNTV Live

Prahovenii, refuză să-și asigure locuințele împotriva dezastrelor. Statistică îngrijorătoare/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prahovenii, refuză să-și asigure locuințele împotriva dezastrelor. Statistică îngrijorătoare.

Statistica ingrijoratoare in Prahova! Doar 21% dintre locuințe sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale. Raportul vine sa destabilizeze situatia actuala, daca am tine seama si de cutremurul care s-a produs joi dimineata in tara noastra, resimtit in judet! C=

Prahovenii, refuză să-și asigure locuințele împotriva dezastrelor. Statistică îngrijorătoare

La nivel național patru din cinci locuințe sunt fără protecție în fața dezastrelor naturale. Mai exact, doar 20% din populație are locuințele asigurate, în contextul în care, în România, pentru protecția împotriva dezastrelor există ”mecanismul asigurării”, dar acesta trebuie activat, respectiv să fie încheiată o poliță de asigurare. Prahova este peste procentul înregistrat la nivel național, care a fost, la sfârșitul lunii septembrie de 19,04%.

Conform reprezentanților Pool-ului de Asigurare ÎmpotrivaDezastrelor Naturale România fondul locativ existent în Prahova este de peste 330.000 de locuințe, iar judetul se claseaza pe locul 7, la nivel național, în ceea ce privește încheierea de polițe de asigurare a locuinței. Pentru faptul ca au avut polițe încheiate, anul acesta, în cazul a opt prahoveni au fost aprobate dosarele prin care au solicitat despăgubiri. Asa se face ca în ultimii doi ani au fost înregistrate alte câteva zeci de asemenea dosare.

Conform reprezentanților PAID România, fondul de locuințe existent în Prahova este de aproape 331.000 de proprietăți. În anul 2021, cele mai multe polițe au fost înregistrate în Ploiești, aproape 31.000, putin peste 4.600 in Campina si aproape 2350 in Breaza.

Anul acesta, cele mai multe polițe au fost înregistrate în Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor