logo
RNTV Live

PRAHOVENII, PREZENȚI LA PROTESTUL DIN ÎNVĂȚĂMÂNT

Barbuceanu Nicoleta

Aproximativ 50 de prahoveni au participat la protestul salariaților din învâțământ organizat astăzi la București. Vorbim, în mod special, despre angajați din rândul personalului nedidactic, nemulțumiți de salarizare. Femeile de serviciu, îngrijitoarele, paznicii sau mecanIcii câștigă, în cele mai multe cazuri, salariul minim pe economie. 

Federațiile sindicatelor din învățământ au pichetat astăzi sediul Guvernului. La protest au participat aproximativ 2000 de membri de sindicat. În jur de 50 dintre aceștia au fost persoane care lucrează în unitățile școlare din Prahova.

Potrivit reprezentanților sindicatelor din învățământ, personalul didactic și nedidactic nu beneficiază de sporuri pentru condițiile de muncă. Aceștia spun că deși sunt numeroase situații când se prestează muncă suplimentară din cauza lipsei de personal, salariații nu sunt remunerați pentru aceasta.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor