Toamna cu temperaturi blande îmbie la plimbări, iar dacă vreți să mergeți într-un loc cu totul deosebit, atunci poate ar trebui să vizitați Manăstirea Corbii de Piatră. Acesta se află în satul Jgheaburi, comuna Corbi. Mănăstirea este un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă, iar legendele locului spun că acesta ar fi fost zămislită in stancă de uriasii care in vremuri străvechi trăiau pe aceste meleaguri. Legendele locului prezintă uriașii ca niște pe creaturi mistice cu înfățisare umană, ce aveau o statură impresionanta, măsurand cațiva metri înălțime.
Farmecul locului este cu atat mai profund cu cat, în apropierea manăstirii, în curtea Mamei Uta a fost descoperit, prin prăbusirea unei stanci, un picior de uriaș, în timp ce pe peretele de gresie al manastirii se poate observa un fragment pietrificat din coloana vertebrală.
Istoria vine cu altă variantă. Mănăstirea este unul dintre cele mai vechi locașe de cult din Țara Românească aici putand fi vazut cel mai vechi ansamblu de pictură (700 de ani). De asemenea, este singurul lăcaș de cult din țară cu două altare pe același naos.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.