logo
RNTV Live

Prahovenii, invitaţi să afle „Povestea lutului”

afis expo ceramica
Mihai Constantinescu

Povestea lutului

Prahovenii, invitaţi să afle „Povestea lutului”

Centrul Județean de Cultură Prahova, organizează vineri, 14 februarie 2020, ora 11.30, la Palatul Culturii din Ploiești vernisajul expoziției de ceramică „Povestea lutului”.

Expoziția, inclusă în proiectul ,,Valori de patrimoniu, din cadrul programului ,,Un patrimoniu pentru viitor”, își propune să aducă în atenția vizitatorilor o colecție de obiecte de lut și unelte utilizate la prelucrarea acestora, din zone reprezentative ale țării, unde este practicat meșteșugul olăritului, cum ar fi Vâlcea – Horezu, Botoșani, Suceava, Iași, Galați, Maramureș, precum și din județul Prahova și regiunile învecinate, respectiv județele Ilfov și Dâmbovița. Totodată, în cadrul vernisajului, vor fi prezentate materiale video rezultate în urma activității de cercetare din cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova.

Programul ,,Un patrimoniu pentru viitor” are ca scop familiarizarea publicului cu valorile patrimoniului cultural românesc și prahovean, prin intermediul unor expoziții, lecții deschise, ateliere de lucru și alte activități culturale.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-sute-de-de-noi-cazuri-de-gripa-cum-recunosti-simptomele/?fbclid=IwAR20bdMJ4e5sw1O6zCZcvCLBPCdyr0JZhMWZQ0HLm68hgnPwI_L7Kcjo27w

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor