Dacă nu aveți planuri pentru acest sfarșit de săptămană, atunci dați o fugă la Băneasa. Sâmbătă, 26 august, Aeroportul Internațional „Aurel Vlaicu” va fi gazda celui mai mare spectacol aviatic al anului. Este vorba despre Bucharest Internațional Air Show. Pentru Aeroclubul României, această ediție va avea o semnificație aparte, deoarece marchează celebrarea a 100 de ani de la înființarea sa.

Cei prezenți vor avea parte de momente deosebite alături de Șoimii Romaniei -Hawks of Romania ce vor încânta publicul cu evoluții atât solo cât și în formație, elegantele planoare tip IS 28-B2 ale formației White Wings, planorul de înaltă acrobație MDM 1-FOX, precum și parașutiștii Blue Wings, formația reprezentativă de lucru relativ pe cupolă a Romaniei. Totodată, nu vor lipsi evoluțiile aeronavelor de tip Zlin 242 și formația de aeronave ultraușoare ICP Savannah S.

În premieră în România, după mai mult de 30 de ani, Aeroclubul României va prezenta în zbor aeronava IAR 823 Novus, YR-IAR, reparată și modernizată cu sprijinul personalului propriu din cadrul Secției de Reparații și Întreținere de Bază Craiova.

Veți putea admira îndeaproape avioanele expuse, precum: IAR-46 S, PS-28 Cruiser, Zlin 526, Ikarus C42B, motoplanorul IS-28-M2, planorul IS-29-D2 și nelipsitul planor Grunau Baby.

Cei prezenți vor avea parte de un show de neuitat. Spectacolul aviatic va fi întregit de celebrii Flying Bulls, dar și Iacării Acrobați, împreună cu Jurgis Kairys din Forțele Aeriene Române,

Spectacolul începe la ora 09:00, la Aeroportul Internațional București – Băneasa!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *