Prahovenii, învitaţi într-o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România şi Franţa

sursă foto gazetanoua.ro

Prahovenii, învitaţi într-o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România şi Franţa

Pătrundeţi în lumea  viţei de vie şi a vinului cu ajutorul muzeografilor. Mâine, reprezentanţii Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită începând cu  orele 11.30, la manifestarea Tradiţii culturale ale vinului, România-Franţa. Aceasta va avea loc  loc în Sala Coloanelor, Palatului Culturii din Ploieşti.

În cadrul evenimentului este prezentată expoziţia „Tradiții culturale ale vinului”, o călătorie în lumea viţei de vie şi a vinului din România, a obiceiurilor legate de această preocupare, Drumul Vinului având o însemnătate aparte pentru judeţul Prahova.

Expoziția va fi acompaniată de o savuroasă degustare de vinuri românești din podgoriile Dealu Mare – Crama Tohani şi franțuzești din regiunile Provence și Bordeaux. Între cele două zone viticole,  Podgoria Tohani și celebrele Podgorii Bordeaux, există o legătură interesantă, pentru că ambele sunt amplasate pe paralela 450.

Manifestarea Tradiţii culturale ale vinului România-Franţa face parte din seria evenimentelor  realizate alături de Asociația Beta-Pi din Melle, Franţa, în cadrul unui amplu proiect de schimburi de informaţii privind valorile materiale, educaţionale şi spirituale.

Organizatori: Consiliul Judeţean Prahova, Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova,  Alianţa Franceză Ploieşti.

comunicat de presă Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here