logo
RNTV Live

Prahovenii, invitaţi din nou la Târgul cu bunătăţi şi dichisuri

Târgul cu bunătăţi şi dichisuri
Mihai Constantinescu

Prahovenii, invitaţi din nou la Târgul cu bunătăţi şi dichisuri

Iulie cu răcoare, bunătăți, dichisuri la Sinaia -10-12 iulie 2020.

TÂRGUL CU BUNĂTĂȚI ȘI DICHISURI va fi în Sinaia și în acest week-end, unde vă așteaptă în primul rând cu cateva grade în minus, adierea vântului, aer curat și verde crud. Chiar în centru,vă vor aștepta producatori de preparate naturale sau tradiționale, meșteri populari și artiști handmade, cu produse de calitate făcute în cantități și serii limitate, așa cum numai la un târg serios veți găsi.

Ca la toate edițiile din cei zece ani în care se organizează, veți găsi în Târgul cu Bunătăți și Dichisuri preparate delicioase, naturale și românești, unele dintre ele făcute chiar după rețete tradiționale, pentru care s-a obținut și atestat de produs tradițional sau de inspirație internațională. Ca să vă facem poftă, putem aminti brânza proaspătă de oaie sau de vacă și specialitățile din brânză de oaie și vacă, cu chimen, ardei sau piper, preparatele din carne de porc și vită de la Gligaru de Jos, din Argeș, gemurile, dulcețurile și specialitățile din ciuperci sălbatice de la Scăiuș, din Caraș- Severin, compoturile, siropurile, dulcețurile de pe dealurile Uilei, din Mureș sau mierea care mai de care mai aromată, produse de albinele din stupina de la Popești de Vrancea. Turta dulce pictată manual, covrigii argeșeni, ciocolata de casă, baclavalele turcești, plăcintele boierești cu brânză, vișine, nucă sau dovleac, găluștele cu prune sau migdalele și nucile caju trase în caramel în fața dumneavoastră, cu mirosul inconfundabil de zahar ars, cozonacii și poale-n brâu sunt doar câteva dintre dulciurile din copilărie pe care le veți găsi la Sinaia. Veți găsi ceva bun dacă veți intra în târg, cu siguranță, mult mai multe decât cele descrise mai sus.

În zona dichisurilor veti găsi artiști handmade și meșterii populari și veți avea de admirat și bineînțeles, de cumpărat, bijuterii din pietre semiprețioase, lut polimeric, cutii de bijuterii, decorațiuni la care s-a folosit levăntica, cosmetice naturale, ceramică tradițională sau modernă, tablouri din fir metalic continuu, dar și genți și îmbrăcăminte unicat, atât pentru doamne, cât și pentru domni.

Și cum Sinaia este cunoscută pentru diversitatea evenimentelor care au loc aici, în aceste week-end, în Parcul Dimitrie Ghicam după o plimbare prin târgul din centrul stațiunii, sâmbătă veți putea asculta live concertul de promenadă “Vara la Sinaia”, susținut de Fanfara Țara Bârsei din Brașov.

Așadar, o mulțime de motive pentru a ieși din oraș și a pleca spre munte, la Sinaia, în acest week-end.

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Orașului Sinaia.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/updatecum-s-a-produs-accidentul-rutier-din-cartierul-albert-video/?fbclid=IwAR081-uxUA3fS4L9ftLTx6Drsooa6JhJrPJq6YU9NABGv7JXstfTcBBr2N8

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor