logo
RNTV Live

Prahovenii aleg moartea cu bună știință. Dricuri peste tot în județ

rabla
Erika Stoica

Prahovenii aleg moartea cu bună știință. Dricuri peste tot în județ.

Siguranța pasagerilor dntr-un autoturism și a celorlalți participanți la trafic pare pentru prahoveni o poveste frumoasă care doar în Germnaia este adevărată. Controalele celor de la RAR demonstrează faptul că mulți prahoveni merg cu mașini extrem de periculoase din punct de vedere tehnic.

În județul Prahova au fost verificate anul trecut 2.025 de vehicule. Dintre acestea, 50,12% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 106 (5,23%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 13,63% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 2,57 % aveau probleme legate de identificare și 2,77% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 1.045 de amenzi contravenționale și au fost retrase 922 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor