logo
RNTV Live

Prahova:Grup infracţional organizat specializat în șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere, destructurat de oamenii legii prahoveni

cămătari Percheziţii la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice/ sursă foto Times New Roman
Mihai Constantinescu

Grup infracţional organizat

Prahova:Grup infracţional organizat specializat în șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere, destructurat de oamenii legii prahoveni.

Au încercat să devină spaima judeţului şi au eşuat. Oamneii legii prahoveni au documentat și destructurat o grupare infracțională organizată. Membri ei ar fi fost profilați pe comiterea de infracțiuni de șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Miercuri, 6 noiembrie, în cadrul cercetărilor efectuate sub directa coordonare a D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, au efectuat 10 percheziții domiciliare în municipiul Ploiești, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte.

În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul B.C.C.O. Ploiești, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Criminalistic.

Potrivit IJP Prahova, în urma cercetărilor a rezultat faptul că, membri grupării, folosindu-se de acte de violență și șantaj, ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani. De asemenea, ar fi pătruns fără drept în locuința uneia dintre victime, unde ar fi distrus un autoturism și a alte bunuri.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională: bani (aproximativ 40.000 de euro), documente și înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii și alte obiecte contondente.

10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R..

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/roata-desprinsa-de-la-o-masina/?fbclid=IwAR3Xv5vrUN78Xsmez7yZBvxgPTXw_0n4rHKee8Y47GPupBHYiTCIhqmBkXU

pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor