logo
RNTV Live

Prahova: zeci de intervenții în  situații de urgență în primele cinci zile ale anului. Bilanţul ISU

4405e1f5-9f34-4ca6-952e-9edf4ddc2276
Mihai Constantinescu

Prahova: zeci de intervenții în  situații de urgență în primele cinci zile ale anului. Bilanţul ISU

În prima săptămână din an pompierii militari prahoveni au muncit la foc continuu. 207 pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.

Reprezentanţii ISU Prahova anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că în perioada 1-5 ianuarie s-au înregistrat 58 intervenții în  situații de urgență. Pompierii au intervenit la 34 misiuni de stingere a incendiilor, din care 17 au fost incendii de vegetație uscată, iar echipajele SMURD au acționat în 167 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și în alte 22 misiuni de protejare a comunităților.

În cele cinci zile, 157 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 2 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite, potrivit sursei citate.

Din nefericire, în această perioadă au fost și persoane care și-au pierdut viața ca urmare a situațiilor în care au fost implicate. În urma cazurilor înregistrate, o persoană a decedat dintr-un caz medical.

Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere în urma cărora 5 adulți au fost transportați la spital.

Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 12 acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unități de alimentație publică.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor