logo
RNTV Live

Prahova, sub COD GALBEN de viscol și ninsoare până duminică

Vremea se schimbă radical! Cum va fi în weekend
Dumitrescu Vlad

Județul Prahova se află, în continuare, sub avertizare meteorologică COD GALBEN, valabilă până duminică, 29 ianuarie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt precipitații însemnate cantitativ sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului. Se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h. De asemenea, pe fondul viscolului, vizibilitatea va fi scăzută.

Pentru partea de nord a județului, a intrat în vigoare și un COD PORTOCALIU de ninsori abundente, valabil până în data de 29 ianuarie, ora 10:00. În intervalul menționat, va ninge abundent, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar viscolul va determina scăderea vizibilității.

”În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor de COD GALBEN si COD PORTOCALIU, în situația scăderii accentuate a temperaturilor însoțite de ninsori abundente și de vânt puternic, care vizează județul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă. Astfel, peste 160 de pompieri, cu aproximativ 70 de autospeciale de intervenție, sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora.

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor, sunt pregătite un autovehicul şenilat, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), precum și autospeciale de intervenție la incendii și ambulanțe SMURD.

Pentru evitarea situațiilor extreme care pot pune în pericol viața și sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

În continuare, unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.”, a anunțat ISU Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor