logo
RNTV Live

Prahova, sub avertizare COD GALBEN până vineri

A fost emis COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru toată ţara. In unele zone a fost emis COD PORTOCALIU
Mihai Constantinescu

ANM a emis două noi evertizări meteo de vreme rea. Prima avertizarea este valabilă în intervalul  09 decembrie, ora 14:00 – 11 decembrie, ora 15:00.


Zone și fenomene vizate: sudul, estul și centrul țării: 
precipitații în general moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

  În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.
  Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.
       La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60…70 km/h.

Cea de-a două avertizare se referă la COD GALBEN  valabil în intervalul 09 decembrie, ora 17:00 – 11 decembrie, ora 15:00.

Zone și fenomene vizate: Carpații Meridionali și de Curbură: ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari;
în sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-estul Moldovei: ploi însemnate cantitativ.

           În Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.
           În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

sursa ANM

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor