logo
RNTV Live

Prahova stă să se dărâme! Va fi dezastru în caz de seism puternic!

Prahova stă să se dărâme! Va fi dezastru în caz de seism puternic!
Ciprian Radu

Prahova stă să se dărâme! Va fi dezastru în caz de seism puternic!

Un raport al ISU arată că Prahova stă să se dărâme! Pompierii sunt pregătiți să intervină în caz de dezastru, însă i-au atenționat pe primarii din județ asupra pericolului. 

Prefectura Prahova a organizat o întâlnire a primarilor din județ cu reprezentanții ISU Prahova, ai Jandarmeriei Prahova, IJP Prahova Electrica Furnizare și CNADNR.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-a pus în temă pe primari cu două probleme importante. Avizele pentru securitate la incendiu și clădirile cu risc mare de prăbușire în caz de cutremur.

CITEȘTE și Operaţiune de salvare la fosta fabrică de pâine din Ploieşti/ FOTO/ VIDEO

Prahova stă extrem de prost la acest capitol, al clădirilor cu risc seismic. 20 la sută din imobilele din România încadrate la risc 1 sunt în județul nostru!

Avem, de altfel, și cel mai celebru caz de relocare. Fostul campion mondial Leonard Doroftei abia și-a mutat restaurantul, cu scandal maxim, dintr-o astfel de clădire.

Dacă persoanele juridice sunt evacuate de autorități mai devreme sau mai târziu, cu cele fizice e mai greu. Și tocmai blocurile și casele vechi umplu această statistică înfiorătoare. A clădirilor care vor cădea la un cutremur mai serios.

Este o chestiune de timp….

În materialul video de mai jos urmăriți declarația comandantului ISU Prahova, Mihai Drăgan. 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor