Prahova Societăţi comerciale din domeniul silviculturii, sub lupa poliţiştilor şi a celor de la Gărda Forestieră de Mediu Ploiești

11.000 de lei amendă pentru abateri la regimul silvic.

Prahova Societăţi comerciale din domeniul silviculturii, sub lupa poliţiştilor şi a celor de la Gărda Forestieră de Mediu Ploiești

În perioada 11 – 13 septembrie, polițiști din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere de Mediu Ploiești, au desfășurat activități pentru verificarea respectării legislației pe linie de silvicultură, atât de către reprezentanții Ocolului Silvic Măneciu, cât și de societățile de profil ce exploatează masă lemnoasă.

cel mai verde complex reziential

Astfel, au fost verificate trei societăți comerciale. Cu această ocazie s-a constatat că la toate dintre acestea, angajații nu au respectat tehnologia și traseele de scos apropiat prevăzute în autorizațiile de exploatare, prin încălcarea reglementărilor privind interzicerea vătămării de arbori necuprinși în actul de punere în valoare, prejudiciindu-se arbori limitrofi căilor de scos apropiat și nici obligația de a coji în întregime toate cioatele de molid.

De asemenea, pe raza localității Starchiojd, a fost depistat un bărbat care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 0,9 m3 material lemnos, fără a deține documente de proveniență și transport.

A fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodia ocolului silvic.

În total, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 lei.

IJP Prahova

 

Foto cu caracter ilustrativ

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here