Prahova: Situaţia la zi în ceea ce priveşte numărul infectărilor cu noul coronavirus

istoric de călătorie ,covid-19 sursă foto TV8.md

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2134 de persoane. Dintre acestea, 240 au fost declarate vindecate și externate, iar 88 au decedat.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimul deces asociat COVID-19 a fost înregistrat în rândul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 59 de ani, care prezenta comorbidități.

cel mai verde complex reziential

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1022 depersoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1254 de persoane, 819 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 68 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 225 de sancțiuni (122 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 76 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 25 pentru fapte de natură economică în context COVID-19, două pentru nerespectarea  măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 73400 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

comunicat de presă Prefectura Prahova

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here