logo
RNTV Live

Prahova: Se dădeau lucrători de la gaze pentru a jefui. 16 percheziţii domiciliare

sursa foto Adevărul
Mihai Constantinescu

Prahova: Se dădeau lucrători de la gaze pentru a jefui. 16 percheziţii domiciliare

Totul a început în vara anului trecut. Un grup de persoane au pus la cale un plan de a face rost uşor de bani şi alte bunuri. Astfel, în perioada iulie 2019 – prezent, bănuiţii ar fi pătruns în locuințe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajați ai unor societăți de distribuție energie electrică/gaze, sau ar dori să ofere  bunuri în amintirea unor rude decedate și distrăgând atenția părților vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani. Totodată, ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părți vătămate, prin violență. De asemenea, în activitatea infracțională, aceștia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deține acest drept.

Pe fir au intrat oamenii legii şi ieri au avut efectuat 16  percheziții pe raza județului Prahova, la  domiciliile persoanelor bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, furt din auto și infracțiuni la regimul rutier. 12 mandate de aducere au fost puse în executare.

De la locațiile vizate, au fost ridicate sume de bani ce par a proveni din  activitatea infracțională.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 50.000  de  lei.

În urma administrării probatoriului, 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentate unității de parchet pentru  dispunerea de măsuri preventive.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Ploiești, București, Buzău și Brașov.

Activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-un-biciclist-a-murit-calcat-de-masina/?fbclid=IwAR0FhdEXoPaVY1ST-GXst1n50HXCpLeGlnpBpTukrbKgRT0UaQVXpwfkUhg

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor