Prahova: Sancţiuni drastice pentru “munca la negru”

salariul de bază minim De la 1 ianuarie 2018 salariul minim brut va creşte/ sursă google image
sponsor

Prahova: Sancţiuni drastice pentru “munca la negru”

Deşi ilegal, oamenii încă mai muncesc fără acte legale. Ultimele cazuri de acest fel au fost descoperite de către specialiștii ITM Prahova chiar luna trecută. Concret, au depistat 17 persoane care prestau munca nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 510.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 245 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 618.500 lei.

Accidente de muncă şi alte probleme descoperite

omv

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 162 de controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 76.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 24 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea unui echipament de muncă pentru exista pericol de accidentare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova reaminteşte atât angajatorilor cât şi lucrătorilor măsurile care trebuie luate pentru prevenirea infectării cu virusul COVID- 19:  –   spălarea mâinilor cât de des posibil cu apă şi săpun sau dezinfectarea cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;

–        triajul epidemiologic la intrarea în societate;

–        utilizarea măştilor de protecţie;

–        evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute;

–        acoperirea gurii, nasului în caz de tuse sau strănut;

–        dezinfectarea periodică a suprafeţelor de contact cu soluţii pe bază de clor sau alcool.

Vezi şi https://republikanews.ro/fenomenele-meteorologice-periculoase-au-creat-probleme-in-prahova/?fbclid=IwAR1IktAjE-ngbE7Y2S2jOHu469Kvf0rcKrTvAOh9ArIs0V6OkaPUqzdxprM

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here