Prahova s-a mai cutremurat puţin în dimineaţa aceasta

angajare

Cutremur în Prahova, sâmbătă dimineață. Seismul a avut o magnitudine de 3,7 grade pe scara Richter, anunţă libertatea.ro. Cutremurul  s-a produs la ora 6:49, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul, care a avut o intensitate de 3,7 grade pe scara Richter a avut loc la o adâncime de 70,5 kilometri.  Cutremurul s-a produs la o distanță de 13 kilometri de localitatea Crivina din județul Prahova, la 42 de kilometri de Bucureşti și la 119 de kilometri de Brasov, a anunțat, sâmbătă, Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM).  Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. De la începutul acestei luni, în România s-au produs 11 cutremure cu magnitudini între 2 și 3,7 grade pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here