logo
RNTV Live

Prahova, printre preferatele turiştilor atunci când vine vorba despre…

peles k
rnews

Cea de-a 13-a ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor se va desfășura anul acesta pe 20 mai. Peste 3.000 instituții culturale din 30 de țări europene vor lua parte la eveniment. România, care are aproximativ 700 de muzee și colecții publice, va participa cu circa 150.
Prahova se află în primele patru judeţe atunci când vine vorba  de numărul total de vizitatori (peste 935.000) din muzeele și colecțiile publice pe care le are judeţul.

Primele trei poziţii, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, sunt ocupate de Braşov cu peste 1,8 milioane de vizitatori, Bucureşti ( 1,7 milioane) şi Sibiu ( circa 1,1 milioane de vizitatori).

Totodată, Barometrul cultural  publicat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, arăta că 64% dintre români nu merseseră niciodată la muzee sau expoziții în ultimele 12 luni. 18% au mers o dată pe an sau mai rar, 10% – o dată la 4-6 luni, 6% – o dată la 2-3 luni, iar 2% – o dată pe lună sau mai des.

Totodată, Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR) a publicat un studiu în care a tras un semnal de alarmă cu privire la retrocedarea patrimoniului muzeal.

Instituția a identificat peste 117 clădiri de muzee care au fost retrocedate sau sunt revendicate, precum și peste 60 de alte instituții culturale (teatre, centre culturale, biblioteci etc.) aflate în această situație. Aceste clădiri se află atât în mediul rural, cât și în orașe, distribuite în circa 100 de localități din 35 de județe.

sursa – vocea.biz

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor