Prahova: Peste 400 de polițiști, jandarmi, lucrători M.Ap.N și polițiști locali au organizat 87 de filtre

filtre

87 de filtre într-o singură zi

Prahova: Peste 400 de polițiști, jandarmi, lucrători M.Ap.N și polițiști locali au organizat 87 de filtre

Pentru limitarea răspândirii COVID-19 trebuie să stăm, pe cât posibil, în case. Oamenii legii au vrut şi ieri să se asigure că se întâmplă asta şi au organizat filtre. Peste 400 de polițiști, jandarmi, lucrători M.Ap.N și polițiști locali au organizat 87 de filtre, au legitimat peste 2600 de persoane și au controlat 1555 de autovehicule.

Cu această ocazie, au fost depistate peste 300 de persoane care nu au respectat prevederile Ordonanțelor Militare, fiind aplicate 389 de sancțiuni, dintre care 333 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, valoarea totală depășind 182.000 de lei.

cel mai verde complex reziential

Astfel de acțiuni vor fi executate zilnic, în scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul COVID-19 cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Sancţiuni drastice

De reţinut este că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, mai mult, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

Precizări importante!

Potrivit ultimelor modificări legislative, începând cu  03 aprilie a.c., limitele amenzilor aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, sunt următoarele:

2000 – 20.000 lei pentru persoane fizice;

10.000 – 70.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare, prevăzute în ordonanțele militare:

  1. a) confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  2. b) interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  3. c) suspendarea temporară a activității;
  4. d) desființarea unor lucrări;
  5. e) refacerea unor amenajări.

Observații: Sunt aplicabile dispozițiile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor cu modificările și completările ulterioare, cu următoarele excepții: (începând cu 31.03.2020): – contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator pentru contravențiile prevăzute la art. 28 din O.U.G. nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Vezi şi https://republikanews.ro/sisteme-profesionale-de-nebulizare/?fbclid=IwAR0lX3mTDNVunWcNFweAy2T52t5AQrnF8W3l7tT-2VF0H31OA4azo5BAiec

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Fotot cu caracter ilustrativ

tymbark

1 COMENTARIU

  1. “lucrători M.Ap.N.” …sunt militari cu acte în regulă, de ce îi numiți “lucrători M.Ap.N.”? Polițiștii, jandarmii, pompierii, nu sunt lucrători M.A.I.? Haideți să fim puțin corecți și realiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here