logo
RNTV Live

Prahova, obiectiv turistic în 2018. 10 locuri unde merită să mergi vara asta

turistic sursă foto ideipentruvacanta.ro
Mihai Constantinescu

Top zece obiective tutistice în Prahova

Prahova, obiectiv turistic în 2018. 10 locuri unde merită să mergi vara asta.

Datele statistice confirmă acest lucru: Prahova este în topul preferinţelor turiştilor ca destinaţie de vacanţă- Fie vară sau iarnă, Prahova nu duce lipsă de turişti.

Dacă şi tu eşti pe cale să petreci vacanţa de vară aici, atunci iată top zece obictive turistice .

Podgoriile de pe Dealu Mare

Dacă judeţul Prahova este renumit pentru ceva, acela este vinul. Licoarea  lui Bacchus 100% românească este renumită în lume. Podgoriile de pe Dealu Mare, numite şi ”Patria Vinurilor”, sunt la fel de celebre precum surorile Bordeaux sau Toscana. Viţa de vie creşte în sol roditor, bogat în nutrienti, tocmai la Paralela 45, ceea ce ajută în cresterea celor mai parfumate boabe de strugure.

Podgoriile sunt o idee excelenta de weekend. Cei 70 de kilommtri, de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău, pot fi exploraţi în voie de către turişti. Iar plimbarea în natură vine la pachet şi cu o degustare de vinuri şi divulgarea unor reţete străvechi.

De asemenea, un loc la fel de interesant este şi Valea Călugarească din judeţ. Aici veţi descoperi povesti din strămoşi despre aceasta îndeletnicire la Crama-muzeu 1777. Se afla in satul Valea Largă, la numărul 80.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/crama-de-la-1777-locul-aflat-la-doi-pasi-de-ploiesti-in-care-sigur-te-intorci/

Obiective turistice în Prahova: Barajul Măneciu

Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice în Prahova este şi Barajul Maneciu.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor