logo
RNTV Live

Prahova: O clădire complexă, cu seră, sală de lecţii şi microlaborator, se deschide curând

inaugurare sera gradina botanica (1)
Mihai Constantinescu

Prahova. O clădire complexă, cu seră, sală de lecţii şi microlaborator, se deschide curând

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova vă invită vineri, 22 mai 2020, orele 11.00, la inaugurarea primei clădiri a Grădinii Botanice Bucov, ce găzduieşte o seră complexă cu un spaţiu destinat plantelor exotice, o sală de lecţii şi conferinţe, un birou administrativ şi un microlaborator pentru studii şi cercetare. Valoarea investiţiei este de 2152746,86 lei şi este finanţată de Consiliul Judeţean Prahova.

Evenimentul va avea loc în aer liber, cu respectarea tuturor normelor de distanţare socială. Grădina Botanică reprezintă o oază de linişte şi frumos, unde puteți admira peste 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale, repartizate în diverse sectoare, precum Grădina Engleză, Grădina Italiană, Grădina Franceză şi o zonă alpină. De asemenea,  există un iaz cu peşti exotici şi o fântână arteziană care introduc publicul vizitator într-o atmosferă de relaxare și meditație.

La 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie 2013, evenimentul a fost marcat la Grădina Botanică prin plantarea de stejari roşii şi pini negri care formează graniţele României Mari. Astăzi imaginea surprinsă de drone ne oferă o emoţie şi mai puternică prin maturizarea acestor arbori simbol.

Amenajarea Grădinii Botanice a început în toamna anului 2008. Secţia Muzeului  Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova este amplasată pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha, în partea de vest a Parcului Memorial “Constantin Stere” din comuna Bucov, aflată la 7 km distanţă de Ploieşti, accesul principal realizându-se din DJ 236.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor