Prahova: Nou focar de COVID-19 la un agent economic local. Șapte persoane persoane pozitive. Situaţia în judeţ

sursa foto Adevarul.ro
focar
cautam-reporteri-republikanews

Focar de COVID-19 la un agent economic local

Un nou focar de COVID-19 a fost descoperit ieri la un agent economic local. Șapte persoane dintre 62 testate au fost confirmate cu noul coronavirus. Conducerea unității și DSP Prahova au dispus izolarea persoanelor cu test pozitiv, carantinarea contacților direcți și dezinfectarea spațiului de lucru.

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Prefecturii Prahova. d la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3293 de persoane. Dintre acestea, 798 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 122

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 17 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19 este de 328, dintre care 303 sunt ocupate. 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis 570 dedecizii de izolare  și 2770 de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 17483 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

Prefectura Prahova

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here