logo
RNTV Live

Prahova, mină de aur pentru străini. Ce vor nemții și austriecii de la noi? Oferă bani mulți!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Prahova, mină de aur pentru străini. Ce vor nemții și austriecii de la noi?Oferă bani mulți!

Afacere profitabila pentru Directia Silvica Prahova, chiar dacă seceta a creat probleme. 100 de tone de fructe de padure sunt pregatite sa ajunga în Austria si Germania. Si asta pentru ca strainii ne apreciaza produsele ecologice și plătesc pentru întreaga cantitate aproape 200.000 de euro. Din păcate, producția a fost una mai mică anul acesta, din cauza lipsei precipitațiilor, deși cererea continuă să crească.

Prahova, mină de aur pentru străini

Catina de pe meleagurile prahovene este mai bună pentru straini. In acest an, Directia Silvica Prahova va exporta in Germania și Austria peste 100 de tone de fructe miraculoase si ecologice. Dintre acestea 40 de tone reprezintă cătina. Și dacă ne gândim că tona este 2400 de euro, profitul este unul mulțumitor pentru Direcția Silvică Prahova. Se putea și mai bine, însă seceta a afectat și producția de cătină.

Nu este insa munca usoara. Fructele culese cu truda de pe dealuri sau din paduri sunt luate la mana boaba cu boaba, pentru că nemtii vor marfa de calitate.  Din păcate sunt tot mai puțini culegători în județ.

Cătina este folosita in industriile farmaceutica si alimentara. Fructele noastre bio,cu propritati curative exceptionale,sunt transformate peste granita in sirop, creme, sapun sau multivitamine.
Cătina este căutată cu precădere pentru conținutul de vitamina C, care este de zece ori mai mare decât cel al citricelor. Datorită conţinutului bogat în vitamine şi minerale, cătina este considerată o polivitamină naturală.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor