Vantul puternic lasă semne în Prahova. În Azuga, spre exemplu, urgia a smulsacoperișuri și copaci.

Probleme sunt în multe zone din județul nostru, inclusiv în Ploiești sau Bucov. Mașinile ocolesc crăcile smulse.

Pompierii sunt pe teren unde îndepărtează copacii smulși din rădăcini.

O avertizare cod portocaliu, valabilă pentru perioada 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22 vizează intensificări susţinute ale vântului în toată ţara, cu viteze de 55…65 km/h, iar local de 70…80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90…110 km/h.

Situația în țară

S-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe ( AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL ) și municipiul București, zone în care pompierii salvatori au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Important de menționat este faptul ca în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

Pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidenta codurilor meteo prognozate.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor care va pot pune viața în pericol, respectați recomandările noastre!

❗️Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗️Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *