Prahova: În ultimele 24 de ore au mai fost raportate două noi focare de coronavirus

sursa foto Adevarul.ro
focar
cautam-reporteri-republikanews

Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă că, până la această dată, la nivelul județului au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2483 de persoane. Dintre acestea, 276 au fost declarate vindecate și externate, iar 99 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese raportate au fost în cazul a două persoane de sex masculin, cu vârstele de 68 și 75 de ani, și una de sex feminin, cu vârsta de 74 de ani.

Noi focare


Conform informațiilor furnizate de DSP Prahova, în ultimele 24 de ore au mai fost raportate două noi focare. Unul dintre ele este la la nivelul unei subunități din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Aici au fost confirmate, în total, opt cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Încă de la depistarea primului caz, la începutul acestei săptămâni, a fost dispusă de urgență dezinfectarea spațiilor de lucru și a mijloacelor auto, în cadrul respectivei subunități. Activitatea nu a fost afectată, fiind acoperită de alți angajați la IJP Prahova. Al doilea focar a fost identificat la un agent economic, unde 20 de persoane dintre cele 38 testate au fost descoperite ca fiind infectate cu noul coronavirus. Aceștia fac parte din două linii de producție și nu au avut contact cu ceilalți 130 de angajați ai unității respective. Ca măsuri a fost dispusă dezinfecția societății și reorganizarea activității.

just insolv sprl

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 15369 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 25 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 168 decizii de izolare și 1410 decizii de carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here