logo
RNTV Live

Prahova: Focar de coronavirus la un Centru de plasament. Situaţia în judeţ

nebulizare sursa eMaramures
Mihai Constantinescu

Alertă la un Centru de plasament

În acest week-end a fost raportat încă un focar de coronavirus în Prahova. Acesta a fost descoperit la un Centru de plasament.

Aici au fost testaţi 45 de copii, 22 de rezultate sunt pozitive, 20 negative, iar 3 teste sunt in asteptare. Din rândul personalului, sunt 52 de angajaţi testaţi, au venit 11 rezultate dintre care 1 este pozitiv. Copiii au între 8-17 ani. Au fost duşi pentru evaluare la Spitalul din Câmpina şi, în urma investigațiilor medicale, șapte dintre minori au rămas internați, iar alți 15 au revenit în centru, unde vor sta în izolare, fiind monitorizați zilnic de un medic pediatru

Potrivit ultimei raportări de ieri, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 3153 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 692 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 120 prahoveni au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în rândul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 52,54 și 62 de ani, care prezentau comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 24 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor