Prahova, sub COD GALBEN de vreme EXTREMĂ. Pompierii, pregătiţi să intervină

sursă foto Money.ro

Prahova, sub COD GALBEN de vreme EXTREMĂ. Pompierii, pregătiţi să intervină

Începând cu ora 14:00 până la ora 23:00, județul Prahova se va afla sub COD GALBEN de vreme rea. Sunt așteptate ploi abundente cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, urmând să se acumuleze până la 35 de litri/mp. Totodată, din 6 mai, începând cu ora 23:00 până pe 07 mai, ora 23:00, în jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea caracter torențial, intensificări ale vântului și izolat grindină.
În zonele montane, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

223 pompieri cu 71 autospeciale de intervenţie și 176 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ, anunţă reprezentanţii ISU Prahova.

Ce trebuie să facă prahovenii în această perioadă.

Reprezentanţii ISU Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

ISU Prahova

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here