logo
RNTV Live

Prahova detine una dintre puținele păduri virgine din Romania. Vizitatorii se bucură de peisaje de poveste și plante rare

1
Mihai Constantinescu

Prahova detine una dintre puținele păduri virgine din Romania. Vizitatorii se bucură de peisaje de poveste și plante rare.

Este vorba mai exact de rezervația Glodeasa de pe Valea Doftanei. Este un loc în care frumusetea pură a naturii farmecă turiștii, deși este o zonă nu foarte populară printre iubitorii de natură.

Accesul in rezervatie se face printr-un drum forestier care se desprinde la stanga din drumul ce urcă spre cătunul Valea Neagră, la aproximativ 3 kilometri mai sus de satul Trăisteni, în zona Plaiuluiși Văii Orjogoaia. 

Prahova detine una dintre puținele păduri virgine din Romania

Superbul loc se găseste la o altitudine cuprinsă între 700 și 900 metri. Se întinde pe o suprafață de peste 500 hectare.

Turiștii sunt pur și simplu uluiți de varietate peisagistică: păduri, stanci, roci, pajisti, chei, ape, plante rare (aflate pe Lista Rosie națională).

Arborii au peste 300 de ani și înălțimi și par să atingă cerul. Cei mai mulți depășesc 40 de metri înalțime.

Bradul argintiu, zada (coniferul care își pierde acele toamna), orhideea fantomă sau brancuța sunt doar cateva dintre minunile locului, neatinse de mana omului.

Si la capitolul vietăti, pădurea virgină este un loc deosebit. Aici trăiesc în voie tritoli carpatici, urși bruni, gasteropozi și altele.

In acest loc, turistii pot face drumetii pe cărările virgine si să se bucure si de aerul pur.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor