logo
RNTV Live

Prahova deține o copie a Palatului Peleș. Povestea neștiută a conacului-bijuterie

sur a fotoOvidiuNeacsu
Mihai Constantinescu

Prahova deține o copie a Palatului Peleș. Povestea neștiută a conacului-biju terie.

Palatul Peleș a fost inclus în topul celor mai frumoase palate din lume. Este motivul pentru care, anual, este vizitat de mii de turiști din toate colturile lumii.

Castelul a fost admirat din toate timpurile. Este motivul pentru care mulți au visat să aibă așa ceva, iar cineva chiar a reușit să ridice o copie a fabulosului castel.

Este vorba despre Theodor C. Văcărescu ( mareșal al lui Carol I) cel care a supravegheat lucrările de construire a castelului devenit simbol al Romaniei.

Acesta a decis să ridice la Măneşti, o comună din județul Prahova, un conac după modelul Peleşului. Construcția a fost proiectată de arhitectul francez Paul Gottereau. Lucrările au început în 1882 şi au durat zece ani.

Conacul Callimachi-Văcărescu, copia Peleșului, a fost construit pe locul unei vechi case boierești A fost păstrată din imobilul vechi doar o pivniţă uriaşă cu pereţii de cărămidă şi acoperită cu o boltă puternică, care a fost consolidată.

Din nefericire, starea imobilului nu este una foarte bună în zilele noastre.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor