logo
RNTV Live

Prahova: Controale la operatorii economici care desfăşoară activități cu impact asupra calitäții aerului. Sancţiuni

poluare 6
Mihai Constantinescu

Prahova: Controale la operatorii economici care desfăşoară activități cu impact asupra calitäții aerului. Sancţiuni

Pe tot parcurul lunii trecute au fost organizate controale la operatorii economci din Prahova care desfăşoară activități cu impact asupra calitäții aerului

Concret, Garda Naţonală de Mediu – Comisariatul Județean Prahova a efectuat 24 de inspecții neplanificate, dintre care 23 de inspecții în domeniul colntrolului poluării şi 1 inspecție în domeniul biodiversitãții.

În urma acțiunilor de control, au fost constatate mai multe neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri, majoritatea cu caracter permanent, precum şi sancțiuni.

De asemenea,  au fost efectuate controale pentru verificarea unor sesizări care au vizat, în principal, aspecte în domeniul gestiunii deşeurilor.

Totodată, Comisariatul  a notificat toate administrațiile publice locale asupra obligațiilor şi iesponsabilitãților ce revin unitãȘlor adininistrativ teritoriale, potrivit legislației naționale privind deşeurile şi s-a solicitat luarea mãsurilor legale atât pentru implementarea Planului Naţional de Gestiunea Deşeurilor, cât şi pentru eliminarea depozitãrilor necontrolate de deşeuri pe raza localităților.

În urma inspecţiilor efectuate, în luna martie au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 62 500 lei.

Fotot cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor