logo
RNTV Live

Prahova, binecuvantată cu un loc ce seamană cu Cheile Bicazului

Cheie Doftanei sursă foto valeadoftanei.ro
Erika Stoica

Prahova, binecuvantată cu un loc ce seamană cu Cheile Bicazului.

Locul din zona centrală a munților Hășmaș este considerat de toată lumea unul dintre cele mai spectaculoase din Romania. Din fericire pentru prahoveni, există o întindere asemănațoare cu aceasta chiar aici, în județul nostru. Pitorescul peisajelor si aerul curat îi vor convinge pe toți cei care urmează să facă o vizită aici sau care deja au fost, că Prahova este binecuvăntată cu un loc la fel de minunat ca și cel din munții Hășmaș.

Se află la distanță foarte mică de Campina (și relativ mică de Ploiești) și este cu mult mai ușor de ajuns decat dacă alegi să te îndrepți spre Sinaia sau Bușteni.

Este vorba mai exact despre Cheile Doftanei, situate in apropierea Lacului Paltinoasa. Zona sub montană se desfășoară de a lungul Văii raului Doftana, unul din afluenții raului Prahova.. Priveliștea locului este impresionantă indiferent de anotimpul în care alegi să mergi, fiecare sezon punand amprenta specifică.

În apropiere de Lacul Paltinul, Raul Doftana a dat nastere unor superbe chei de o lungime de aproximativ 300 metri: Cheile Doftanei. Acestea reprezintă un adevărat fenomen carstic, avand forma unui tunel, cu pereti aproape verticali și dand naștere unor peisaje spectaculoase.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

sursă foto -info valeadoftanei.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor