Prahova: Atenție! Purtarea măștilor nu mai este obligatorie

situatie covid 19 în Prahova
cautam-reporteri-republikanews

Prahova: Atenție! Purtarea măștilor nu mai este obligatorie

În cursul acestei săptămâni, autoritățile prahovene au hotărât ca purtarea măștilor să devină obligatorie începâd de astăzi, 10 aprilie. Între timp s-a revenit asupra decizie. Măsura se menține doar acolo unde primăriile pot asigura stocurile necesare.

Este recomandat(NU OBLIGAȚIE), însă, să le purtăm în aglomerație.

Iată ce spun reprezentanții Prefecturii Prahova:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova, sub conducerea domnului prefect Cristian Ionescu, a aprobat în ședința de marți, 7 aprilie, ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiile publice din județul nostrusub rezerva asigurării de către autoritățile administrației publice locale a necesarului de astfel de materiale.

Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).

Pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale.

Se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situații:

–        se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun;

–        se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.);

–      în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.

Măsurile stabilite prin hotărârea C.J.S.U Prahova vor intra în vigoare începând cu data de 10.04.2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.

Vezi și https://republikanews.ro/video-o-primaria-din-prahova-a-impartit-masti-si-apoi-a-impus-tuturor-sa-le-poarte/?fbclid=IwAR25t3VCU1jU3poNX7t4Yd3j3P22dxfD5Ra3RHlTUYJZnAQFRudMq1DcsXs

Pentru mai multe știri, vizitați site-ul republikanews.ro

lafesta

2 COMENTARII

  1. Nu stiu daca va dati seama, dar nu reiese de nicaieri ca nu mai e obligatoriu. Si induceti lumea in eroare. Puteti achita amenzile daca sunt oprit si e obligatoriu?

    • O OBLIGATIE presupune si sanctini și în cazul acesta nu exista. Măsura se menține doar acolo unde primăriile pot asigura stocurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here