logo
RNTV Live

Prahova: 11 incendii de vegetaţie în câteva ore. Au ars 39 ha vegetație uscată.

incendii simultane Incendii vegetaţie uscată în Prahova
Mihai Constantinescu

Noi incendii de vegetaţie uscată în Prahova

Prahova: 11 incendii de vegetaţie în câteva ore. Au ars 39 ha vegetație uscată.

În doar câteva ore au fost pârjolite aproximativ 39 ha vegetație uscată.

Potrivit unui comunicat de presă, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea a 11 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Șotrile, Jugureni, Provița de Jos, Florești, Predeal Sărari, Florești, Filipeștii de Târg, Boldești-Scăieni, Lipănești și Păulești (2).
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise. Cetățenii au efectuat astfel igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor.

Pompierii militari reamintesc că un rol important în prevenirea incendiilor îl au autoritățile administrației publice locale care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conștientizeze și să determine populația să se comporte și să acționeze în spirit civic.

Deoarece legislația interzice arderea la întâmplare a vegetației uscate, iar cei care o fac pun în pericol gospodăriile, fondul forestier, bunuri materiale importante sau chiar vieți omenești, transmitem din nou un apel către populație și către factorii de răspundere din administrațiile locale, să respecte interdicțiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă în care propagarea flăcărilor este favorizată de condițiile meteorologice.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-furturi-geniale-patrundeau-in-case-cu-voia-proprietarilor-perchezitii-in-desfasurare/?fbclid=IwAR1CVIzXJNunPuGcPQHkHbJbL_UDN_FR38DETSgxOYXzgIYALm0_jd-z4aQ

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor