logo
RNTV Live

Poveste rurală:”Mi-a intrat în casă şi m-a furat. El este liber şi eu am rămas păgubit, deşi am toate dovezile că el este hoţul!”

hoti_din_locuinte
Raluca Eparu

Un prahovean din comuna Dumbrava aşteaptă de mai bine de o lună să i se facă dreptate. Omul povesteşte că pe 1 februarie, când venea de la serviciu împreună cu un coleg, pe la ora 16.30, a văzut când din curtea casei sale ieşea un consătean cunoscut pentru furturile pe care le comite de câţiva ani buni. “Când l-am văzut, mi-am dat seama pe loc că mi-a furat ceva. Ba chiar l-am prins şi i-am dat două după ceafă, dar a scăpat. Am intrat în curte cu colegul meu şi am văzut uşa casei deschisă, fără să fie forţată. E clar că m-a urmărit, că eu ţineam cheia într-o bucătărie de vară, în cutia maşinii de spălat. Am trei camere şi toate erau răscolite. Mi-a furat 1.700 de lei şi atât. Nimic altceva, probabil că i-a luat mult să găsească banii şi îi era teamă să nu fie prins. Am sunat la 112, le-am spus poliţiştilor că l-am văzut ieşind din curte şi m-am dus cu martorul la secţie. A fost adus şi el, dar a spus că nu a furat nimic. Nici până în ziua de azi nu am văzut banii şi el este liber, bine merci. La işirea din localitate avem camere de supraveghere. Poliţiştii mi-au arătat pe o înregistrare pe hoţ când număra banii mei”, a povestit păgubitul Petrică Niţă. Pe numele consăteanului George Stroe, un bărbat de 30 de ani, a fost făcut un dosar penal, dar instanţa a dispus ca acesta să fie cercetat în libertate sub control judiciar. Nu-i corect, spune păgubitul care stă cu teama în suflet că hoţul i-ar putea călca iar casa şi tocmai de aceea se gândeşte să se răzbune. “Mi-am luat gândul de la bani, dar chiar aşa, după ce a furat de la mine şi de la alţi vecini să umble liber şi să ne râdă în nas în timp ce noi muncim pentru bănuţii ăia mulţi, puţini cum sunt? Mereu îmi zic că nu mai scapă întreg dacă îmi iese în cale, dar eu sunt om serios. Aştept să facă ceva justiţia!”, explică Niţă.

foto ilustrativa bzi.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor