logo
RNTV Live

Potrivit Ministerului Educației, șapte persoane din fiecare inspectorat școlar vor primi majorări de salarii de 276.000 de lei pe an, pentru că au fost desemnate să gestioneze și proiecte din PNRR

fb791c6b-b6fe-419e-aff4-78e4b884da8e
Pantazi Bianca

Potrivit unei instrucțiuni trimise către insfectoratele școlare, Ministerul Educației alocă 276.000 de lei fiecărui inspectorat școlar/ISMB pentru plata a cel mult 7 persoane desemnate în gestionare investițiilor și/sau reformelor finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Echipa de managementul de proiect, cu toate acestea, din cadrul școlilor nu este remunerată, după cum a semnalat, încă din luna martie 2022, Edupedu.ro.

Este vorba despre instrucțiunea privind plata personalului din cadrul Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București cărora le sunt delegate atribuții și responsabilități în vederea realizării investițiilor PNRR aflate în sarcina Ministerului Educației.

În locul ministrului Educației, pentru prima dată, a semnat Sorin Decă, secretar general adjunct al Ministerului Educației și director general al Direcției generale pentru implementarea proiectului ”România Educată”.

Art. 1 alin. (1) stabilește că „Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București nominalizează, prin decizie, personalul implicat în gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., în limita a maxim 7 posturi, în funcție de volumul și complexitatea activităților, cu modificarea corespunzătoare a fișei postului”.

Suma alocată pentru fiecare inspectorat școlar este de 276.000 de lei: „Pentru anul 2023, bugetul alocat pentru aplicarea majorării salariului de bază prevăzută la art.16 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul ISJ/ISMB implicat în gestionare a investițiilor și/sau reformelor finanțate prin P.N.R.R., conform alin. (1), este în valoare de 276.000 lei pentru fiecare ISJ/ISMB”.

Rezultatul este că fiecare personală responsabilă cu PNRR ar primi pe lună 3.285 de lei, dacă împărțim 276.000 lei la 7, apoi la 12.

În document apare că majorarea salariului de bază se aplică proporțional cu timpul efectiv alocat activităților în vederea realizării reformelor și/sau investițiilor finanțate prin P.N.R.R. din cadrul ISJ/ISMB.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (7) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici DOCUMENT Șapte persoane din fiecare inspectorat școlar vor primi majorări de salarii de 276.000 de lei pe an, pentru că au fost desemnate să gestioneze și proiecte din PNRR, potrivit Ministerului Educației / Personalul din școli nu este plătit pentru managementul de proiect – Edupedu.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor