logo
RNTV Live

Postul Învierii Domnului, cel mai lung și cel mai greu post din anul bisericesc/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Postul Învierii Domnului, cel mai lung și cel mai greu post din anul bisericesc.

A început Postul Învierii Domnului, cel mai lung și cel mai greu post din anul bisericesc. În aceste zile, creștinii ortodocși trebuie să fie atenți la alimentele pe care le consumă, dar mai ales să țină postul spiritual cu smerenie și cu sufletul curat. Cu toate acestea nu mulți ploieșteni se încumetă să postească din motive de sănătate dar și din cauza bugetului familiei.

Postul Paștelui se mai numește și Postul Mare. în 2022 începe în prima parte a lunii martie, cu 40 de zile înainte de Paște, așa cum este tradiția. Anul acesta, Paștele pică în data de 24 aprilie.

În tot acest timp, creștinii ortodocși trebuie să fie atenți la alimentele pe care le consumă, dar mai ales să țină postul spiritual cu smerenie și cu sufletul curat.

Printre ploieșteni sunt și persoane care ar dori să țină post, însă sănătatea nu le permite să renunțe la animentele considerate de dulce.

Potrivit unui studiu, peste jumatate dintre românii care traiesc la oras, mai exact 55,8%, obișnuiesc să țină post. Numărul celor care postesc crește odată cu înaintarea în vârstă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cadou-inedit-in-luna-martie…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/curier-batut-de-un-client…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor