logo
RNTV Live

Posibilele aspecte negative ale politicii, mai ales în cazul politicii comerciale pot fi eliminate de către un parteneriat între public și privat!

florin-spataru
Dumitrache Catalina

Florin Spătaru, Ministrul Economiei, consideră că parteneriatul public-privat poate elimina posibilele aspecte negative ale politicii, mai ales în cazul politicii comerciale. Acesta participă, în perioada 6 – 8 iunie, la lucrările Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) care se desfăşoară la Paris.

Organizată la nivel ministerial, reuniunea se desfăşoară sub deviza: Asigurarea unui viitor rezilient – Valori comune şi parteneriat global.

Sunt aduse în discuţie teme precum incluziunea şi egalitatea de şanse, sprijinirea antreprenoriatului feminin, reconstrucţia şi sprijinirea Ucrainei, politici comerciale reziliente şi creştere economică, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

,,Am expus, astăzi, în cadrul reuniunii ministeriale OCDE, mesajul meu despre importanţa stabilităţii în faţa provocărilor economice şi sociale.

În aceeaşi măsură, am evidenţiat importanţa înlăturării barierelor în calea investiţiilor şi menţinerea unui dialog deschis cu mediul privat, pentru dezvoltarea unei cooperări eficiente. Parteneriatul public-privat poate elimina posibilele aspecte negative ale politicii, mai ales în cazul politicii comerciale”, susține ministrul Florin Spătaru, în cadrul intervenţiei în panelul Economie rezilientă – politici comerciale pentru o creştere rezilientă şi inclusivă.

Actualul context geopolitic a afectat întreaga economie, prin perturbarea comerţului internaţional şi a lanţurilor de aprovizionare, potrivit precizărilor demnitarului. Acesta consideră că înlăturarea barierelor în calea investiţiilor şi comerţului, asigurând în acelaşi timp o concurenţă loială pe piaţă, va fi o componentă cheie în eforturile României de a susţine economia naţională.

,,Rezilienţa lanţurilor de aprovizionare este esenţială. Înlăturarea barierelor în calea investiţiilor şi comerţului, asigurând în acelaşi timp o concurenţă loială pe piaţă, este şi va fi o componentă cheie în eforturile României de a susţine economia naţională.

Este important ca ţările care împărtăşesc aceleaşi valori să coopereze pentru a asigura un cadru transparent, durabil şi fair-play pentru mediul de afaceri”, informează Spătaru.

României, după spusele ministrului, a fost implicată în susţinerea şi reconstrucţia Ucrainei, ţara începând încă din prima zi, prin integrarea rapidă a cetăţenilor ucraineni în sistemul de muncă sau cel educaţional.

Ministrul Spătaru a salutat actualizarea Ghidurilor OCDE pentru 2023 care oferă recomandări pentru o conduită responsabilă în afaceri în domenii cheie, cum ar fi schimbările climatice, biodiversitatea, tehnologia, integritatea afacerii şi a lanţurilor de aprovizionare, precum şi proceduri actualizate de implementare pentru punctele naţionale de contact pentru o conduită responsabilă în afaceri.

Obiectul unui alt panel organizat în cadrul reuniunii ministeriale OCDE de la Paris a vizat inteligenţa artificială în contextul unei preocupări importante pentru întreaga lume şi anume drepturile omului.

,,Primul lucru care trebuie avut în vedere de ţările preocupate de dezvoltarea sistemelor de inteligenţă artificială este accesibilitatea tuturor cetăţenilor lumii la aceste noi tehnologii. În plus, viitoarele mecanisme de protecţie trebuie să implice mecanisme pentru prevenirea şi atenuarea riscurilor care ameninţă drepturile omului.

Utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială în sfera publică ar trebui să fie explicate transparent cetăţenilor, astfel încât aceştia să aibă o imagine clară a impactului acesteia asupra vieţii lor şi asupra societăţii ca întreg”, încheie Florin Spătaru.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor