logo
RNTV Live

Situaţie critică pentru pensionarii prahoveni. Popririle îi copleşesc

Mihai Constantinescu

Situaţie critică pentru pensionarii prahoveni. Popririle îi copleşesc

Situațiecritică în Prahova. Peste 13.000 de bătrâni au instituite popriri pe pensii. Principalele motive pentru popriri sunt impozite și taxe neachitate, împrumuturi nerambursate sau cheltuieli de judecată neachitate.

Nu au bani să-și achite dările

Veniturile mici și cheltuielile tot mai mari îi copleșesc pe pensionarii prahoveni. Așa se face că mii dintre ei au acum popriri pe pensii, fie pentru că nu și-au achitat taxele și impozitele, fie pentru că au avut alte datorii, iar instanța a decis executarea silită. în calitate de terț poprit, Casa Județeană de Pensii Prahova are obligația de a se conforma cererilor creditorilor, cereri însoțite de un titlu executoriu, și de a proceda la înființarea popririi asupra drepturilor de pensie, în condițiile prevăzute de lege.

Poprirea poate fi instituită și pe o perioadă lungă de timp.

Există un nivel al sumei care poate fi oprită pensionarului. Tocmai ca acesta sa poată să își susțină cheltuielile lunare de întreținere. În funcție de suma pe care o au de recuperate creditorii, poprirea poate fi instituită și pe o perioadă lungă de timp.

Principalii emitenţi ai titlurilor executorii sunt băncile şi cooperative de credit,  Consiliile locale – pentru impozite neachitate, administraţiile financiare – pentru amenzi, dar și persoane fizice – în cazul unor litigii.
La nivelul județului Prahova sunt înregistrați 194.997 de pensionari beneficiari de asigurări sociale de stat şi 4.776 de pensionari agricultori. Pensia medie lunară de asigurări sociale de stat din Prahova a fost, în trimestrul I al acestui an, în valoare de 1.693 de lei. Este cu 6% mai mare față de cea înregistrată la nivel național, iar pensia agricultorilor – în valoare de 638 de lei.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/adio-ambuteiaje-in-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor