Joi dimineața, Constantin Popovici și Cătălin Preda au obținut medaliile de aur și argint în proba de sărituri în apă de la mare înălțime la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka. La încheierea competiției, Popovici a transmis un mesaj extrem de puternic către autoritățile din România, subliniind că această medalie a fost câștigată prin eforturi considerabile, antrenamente individuale și cu un sprijin limitat din partea acestora.

„Dedic victoria familiei mele, tatălui că m-a adus la sport, dar și mie. Numai eu știu ce muncă am depus zi de zi, timp de ani. La Budapesta am fost să văd concursul în cârje. Eram acolo cu piciorul rupt, cu șuruburi. Îl rupsesem după o săritură de la 20 de metri. Atunci a fost momentul care m-a făcut să pornesc pe acest drum.

Am urmărit mondialele de high-diving și am văzut că este potențial mare. Cei de acolo spuneau că este maximul. Atunci m-am motivat să arăt că se poate mai mult. Apoi au fost mondialele din 2019, dar am avut ghinion și am avut celălalt picior rupt”.

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *