Pompierii prahoveni, intervin pentru stingerea incendiului de pe Transfăgărăşan, în zona Cetăţii Poenari. Arde de peste 24 de ore. Turiştii, evacuaţi

sursa foto Jurnal Actualitati

Incendiul nestins de 24 de ore

În judeţul Arşeş s-a dezlănţuit Iadul după ce duminică a izbucnit un puternic incendiu de vegetaţie lângă Cetatea Poenari. Pompierii se luptă cu flăcările de peste 24 de ore. Turiştii aflaţi în zonă au fost evacuaţi. Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan este oprită.

Potrivit unui comunicat de presă IGSU a suplimentat forțele de intervenție cu aproape 100 de pompieri din ISU BIF, ISU BV, ISU PH, ISU SB, ISU TR și USISU Ciolpani

18 pompieri prahoveni au ajuns în această dimineaţă pentri a-i ajuta pe colegii lor din Argeş.

De asemenea, din cadrul ISU Argeș sunt mobilizați 100 de salvatori care acționează permanent pentru lichidarea focarelor, iar Inspectoratul General de Aviație din MAI a pus la dispoziție 2 elicoptere dotate cu dispozitive de stingere, tip Bambi Bucket.

Pe durata nopții trecute, au fost continuate misiunile de stingere, iar în această dimineață a fost efectuat un zbor de survol în zonă. În funcție de focarele identificate, vor fi stabilite direcțiile de acțiune pentru perioada următoare.

Intervenția se realizează cu dificultate din cauza ariei mari de acțiune, accesului îngreunat și cantităților limitate de apă din pădure. La fața locului au fost deplasate 3 containere tip Multirisc. Au în componență pompe manuale portabile – utilizate de pompieri la stingerea incendiilor de pădure, se mai precizează în comunicat.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/razie-in-trafic-soferi-bauti-la-volan/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here