logo
RNTV Live

Pompierii prahoveni au avut aproape 100 de misiuni în trei zile – anunțul ISU

pompieri-fc483lticeni-incendiu3111-1170×480
Ștefan Petre

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova comunică, prin intermediul Compartimentului Informare și Relații Publice, activitatea din ultimele 72 de ore, la data de 8 mai 2023.

Redăm integral textul comunicatului primit pe adresa redacției:

BULETIN INFORMATIV

NR. 46 din 08 mai 2023

În ultimele 72 de ore, pompierii militari din județul Prahova au acționat în 98 de misiuni, dintre care 34 au fost intervenții în situații de urgență și 64 urgențe medicale. 

Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 8 incendii (dintre care 2 au fost incendii de vegetație uscată și deșeuri menajere), precum și în alte 7 intervenții în sprijinul comunităților, care au presupus deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, degajarea unor elemente de construcție în municipiul Ploiești, Piața Aurora, degajarea unui copac căzut pe carosabil și transportarea unor persoane nedeplasabile la unități spitalicești.

În acest interval, 73 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în care au fost implicate 9 autoturisme și cei 13 ocupanți ai acestora, dintre care 5 au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare. 

În săptămâna 01 – 05 mai 2023, inspectorii de prevenire au desfășurat 8 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.

Pe timpul desfășurării acestor acțiuni, au fost depistate 12 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 5 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 12 avertismente. Cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate 4 exerciții cu 72 de persoane și 3 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 98 de persoane. 

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ. 

***

Misiuni relevante:

  • Vineri după-amiază, pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea prim ajutorului medical în cazul producerii unui accident rutier pe raza comunei Filipeștii de Târg, sat Brătășanca (limita dintre județele Prahova și Dâmbovița). La locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de preîntâmpinare a incendiilor, acționând și pentru extragerea uneia dintre victime din interiorul autoturismului (persoana în cauză era blocată, nu încarcerată). În accident au fost implicate 2 autoturisme, în care se aflau 3 persoane, acestea fiind asistate medical la fața locului, ulterior fiind transportate la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare. 
  • Sâmbătă dimineață, în jurul orei 04:00, pompierii militari prahoveni au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins remorca unui autotren pe autostrada A3, la km 60. Autoutilitara era încărcată cu tablă. Au acționat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Incendiul a fost lichidat fără a întâmpina probleme. De asemenea, nu au fost înregistrate victime.

***

Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând! 

Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri: 

????App Store (https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

????Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu)

***

Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate. 

 Compartimentul Informare și Relații Publice 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor