Polițiștii prahoveni efectuează 34 de percheziții. Prejudiciu de peste 35 de milioane de euro din spălare de bani și evaziune

Percheziţii de amploare în Prahova şi Ilfov. 7 persoane vor fi conduse la audieri
cautam-reporteri-republikanews

La această oră, polițiștii din Prahova, împreună cu procurori, efectuează 34 de percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. 27 de  mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.

Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Prahova, Iași, Suceava și Ilfov.

just insolv sprl

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

În baza facturilor emise de firmele ”fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 de lei.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here