logo
RNTV Live

Polițiștii prahoveni atrag atenția asupra obligațiilor legale ce le revin deținătorilor de câini

ambulaţier Un ambulanţier făcut praf de câinele celei care chemase în ajutor echipa de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova/sursa foto Radio Constanta
Erika Stoica

Polițiștii prahoveni atrag atenția asupra obligațiilor legale ce le revin deținătorilor de câini.

Ieri, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat și desfășurat o campanie de informare a cetățenilor privind obligațiile ce le revin deținătorilor de animale de companie. Au fost vizate 7 parcuri din municipiul Ploiești.

Astfel, polițiștii au atras atenția proprietarilor de animale, să fie responsabili față de acestea, pentru a nu crea evenimente sau pagube și a se bucura de beneficiile deținerii animalelor.

Totodată, polițiștii Biroului pentru Siguranța Animalelor Prahova au recomandat tuturor posesorilor de câini să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane.

Din punct de vedere al răspunderii legale, proprietarii sau deținătorii temporari sunt obligați să ia toate măsurile pentru prevenirea atacului canin, nerespectarea acestui aspect putând fi sancționată contravențional, sau putând chiar întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

De asemenea, deținerea unui câine, și a oricărui animal, dealtfel, implică deopotrivă ca omul să fie responsabil, iar actele de cruzime, rănirea, schinguirea, omorârea fără drept, dar chiar și lipsirea de supraveghere și lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate, de asemenea, să întrunească elemente constitutive ale unei infracțiuni.

Foarte important

Proprietarii câinilor au obligaţia să identifice şi să înregistreze animalele în RECS în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor