logo
RNTV Live

Polițiștii din Prahova, alături de cetățeni în minivacanță

62181272
Ștefan Petre

Rezultatele activităților polițiștilor prahoveni, din perioada 1-5 iunie 2023:

Polițiștii prahoveni au acționat, în acest sfârșit de săptămână, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județ, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în siguranță de minivacanța prilejuită de Ziua Internațională a Copilului și de Sărbătoarea Rusaliilor.

Structurile de poliție rutieră și de ordine publică au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influența băuturilor alcoolice, ori a substanțelor psihoactive, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

Pe parcursul celor 5 zile, în intervalul 1-5 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost organizate și desfășurate peste 35 de acțiuni, polițiștii prahoveni controlând astfel aproximativ 900 de autovehicule, context în care, mai mult de 350 de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest.

Totodată, polițiștii prahoveni au aplicat, în total, peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 180.000 de lei.

Dintre acestea, cele mai multe au fost aplicate conform O.U.G. 195/2022, privind circulația pe drumurile publice, de menționat fiind cele peste 150 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 37 pietonilor, precum și 15 bicicliștilor.

În urma controalelor din trafic, polițiștii rutieri au reținut 20 permise de conducere, dintre care 8 la regimul vitezei, precum și 7 pentru efectuarea de depășiri neregulamentare și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, din totalul sancțiunilor, 83 au fost aplicate conform Legii nr.61/1991 R, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cele 5 zile, polițiștii din cadrul structurilor operative ale județului Prahova au intervenit la mai mult de 400 de apeluri prin SNUAU 112.

Polițiști prahoveni sunt în permanență la datorie, atât prin desfășurarea de activități în domeniile curente de activitate, cât și în vederea asigurării de măsuri specifice la evenimentele publice ce se apropie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor