logo
RNTV Live

Polițiștii din Dâmbovița intensifică acțiunile pentru siguranța publică

barbat-impuscat-dupa-ce-a-atacat-cu-o-bata-o-patrula-de-politisti-496085
Erika Stoica

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat o serie de misiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, asigurând ordinea și liniștea publică și supraveghind traficul pe drumurile din județ.

Pe drumurile intens circulate și în zonele de interes, polițiștii au organizat ieeri 5 acțiuni punctuale și au instituit 16 filtre. La aceste operațiuni au participat efective din diverse structuri, inclusiv rutieră, ordine publică, investigații criminale și investigarea criminalității economice, în colaborare cu jandarmii și polițiștii locali.

Pe parcursul zilei, polițiștii au intervenit la 25 de evenimente, dintre care 18 au fost semnalate prin numărul unic de urgență 112.

Pentru a preveni accidentele de circulație și a crește siguranța în trafic, au fost efectuate peste 76 de testări pentru alcool și substanțe psihoactive, au fost oprite pentru control 240 de autovehicule și legitimate 289 de persoane.

Ca urmare a acestor acțiuni, au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 63.000 de lei. Dintre acestea, 170 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație și 30 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și a ordinii publice conform Legii nr. 61/1991. De asemenea, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare și au reținut 15 permise de conducere.

Acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice vor continua și în zilele următoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor